Mobilra optimalizált weboldal

Mobilra optimalizált weboldal

Ma már nagyon sok látogató a mobiltelefonján nézi meg a honlapokat, ezért minden jólműködő weboldalnak mobilra optimalizáltnak kell lennie.

 

A Google indexelése is áttért elsődlegesen a mobil indexelésre hangsúlyozva a helyzet fontosságát. A látogatók nagy része mobilról érkezik információ szerzés céljából, és ha nincs szükség gyors döntésre, valószínűleg később a számítógépén is megnézi a weboldalt.

 

A mobiltelefon mindig kéznél van, ezért gyorsan és viszonylag könnyen el lehet érni a látogatókat akár Google keresőből, Facebook és Instagram posztok segítségével, vagy Facebook hirdetések segítségével.

 

mobilra optimalizált weboldal

Mit kell tudni a mobilos látogatókról

Mobiltelefonon másképpen interneteznek az emberek mint a számítógépen, mert sokkal kisebb a kijelső mérete, és a telefont függőleges helyzetben tartva olvassát át a weboldalt. Ezért a honlap tartalma viszonylag keskeny és hosszú területen jelenik meg, ezáltal leszűkítve az információ befogadásának a lehetőségét. Tehát sokkal tudatosabban kell megtervezni azt, hogy mit lásson a látogató, és hogyan vezessük végig a látogatót a honlapon.

szkennelve olvasás

A mobiltelefont használók szkennelve olvasnak, szkennelve nézik a honlap tartalmát kiragadva a fontos részeket. Ez azért lényeges, mert a kevésbé felűnő részeken könnyen átgörgethetnek, és nem jut el hozzájuk az információ.

Mi a megoldás?

Az a megoldás, hogy a weboldalt elsősorban mobilra optimalizálva alakítjuk ki úgy, hogy a fontos tartalmi részek, címek, alcímek, képek és szövegek jól láthatóak legyenek, a szöveg jól olvasható legyen.