Miért hasznos a storytelling

qode interactive strata

Miért hasznos a storytelling

A storytelling népszerű lett marketing körökben, mert a jó story érdekes és segíti az eladásokat. Az emberek szeretik a történeteket. Ez megmutatkozik a filmek esetében is, de jól látható a népszerű önéletrajzi könyvek esetén is. Mindenkinek van története, és mindenkivel történnek érdekes és izgalmas események, amelyek érzelmeket válthatnak ki az olvasókból, és ezáltal nagyobb benyomást kelthetünk bennük.

Az emberek jobban kötődnek érzelmileg egy olyan témához amelyhez történet is kapcsolódik. Együttérzést válthat ki belőlük a  cégalapító vagy a vállalkozás iránt, kapcsolódhatnak hozzád, és akár támogathatnak is egy jó ügyet.

A marketing már nem azokról a dolgokról szól, amiket készítesz, hanem azokról a történetekről, amiket elmesélsz. Seth Godin
storytelling

Milyen történetek érdekelhetik a látogatót?

A vállalkozásunkkal kapcsolatban több érdekes történetet is elmesélhetünk. Ilyen lehet a vállalkozás megalapításának az ötlete, a küldetéstudat, vagy esetleg egy nagy pillanat, amikor elhatáruztad, hogy vállalkozás indítasz. A történetek saját történetek, lehetnek ügyfél storyk, ügyfeleink sikertörténetei, vagy olyan saját történetek amelyeken keresztül megismerhetnek a látogatók az olvasók.

Kiváló történetek lehetnek a projektek bemutatása amikor ismertetjük miben segítettünk az ügyfelünknek és milyen eredménnyel járt, az esettanulmányok.

Írd meg a saját történetedet

Mindenkinek meg van a maga története, amely elindította a választott úton, amely érdekes lehet az olvasók számára, és amit akár követhetnek vagy példa értékűnek találhatnak mások.

Gondold végig mi mindenről tudnál mesélni az olvasóknak, ami érdekelheti az embereket, és a látogatók szívesen olvasnának róla. Ha érdekes és jó a téma nagy valószínűséggel vissza látogatnak később is a weboldalra, a honlapodra.

gondolatok, történetek