Miért fontos az UX Design weboldal készítésnél

ux design

Miért fontos az UX Design weboldal készítésnél

Felhasználói élmény tervezés

Az UX DESIGN (user experience design) magyarul felhasználói élmény tervezés a felhasználói élmény megtervezésével a weboldal használhatóságát javítja. Amikor a látogatók megnyitják a honlapot, akkor az első benyomás alapján eldöntik, hogy tovább olvassák-t a tartalmat, megtalálják azokat az elemeket rajta ami alapján bizalmat szavaznak a honlapnak és tovább olvassák azt. 

Az egyszerűség arany középút a túl kevés és a túl sok között.

Törekedni kell arra, hogy a látogatók minél jobb felhasználói élményben részesüljenek amikor meglátogatják a weboldalunkat. A jól megtervezett és átgondolt struktúra, az UX design tervezés, a webdesign, a szöveg, a megfelelő képek és vizuális elemek hatása emeli ezt a élményt, és a látogatóink elolvassák a honlapunkat, és később visszatérő látogatók is lehetnek. A visszatérést fokozhatjuk azzal, ha rendszeresen publikálunk új cikkeket a honlapon, és ezekről értesítjük őket hírlevél vagy a közösségi média eszközeinek a segítségével, vagy a cikkek végén felhívjuk rá a figyelmet, hogy érdemes hozzánk vissza térni.

A tartalom növekedésével újabb kereső szavakra és újabb témákra találnak majd meg az emberek, növekszik a látogatóink száma, ezáltal nő a honlapkészítés eredményessége. A honlap elkészítése az első lépcső azon az úton, amit az online térben készülünk megtenni. A weboldalt folyamatosan fejleszteni kell, bővíteni kell új tartalmakkal, aminek az eredménye képpen mindig aktuális lesz, és a látogatók mindig friss tartalmakat találnak rajta. Ezáltal nő a szakértelmünk és a hitelességünk a látogatók szemében, és a Google kereső is pozitívan értékeli, amelynek eredménye a javuló kereső eredményekben mutatkozik meg.

weboldalkészítés

UX DESIGN alapú weboldalkészítés

A jó weboldalkészítés alapja az alapos weboldal készítői, weboldal tervezői és seo ismeret. Ezek nélkül is lehet jó weboldalt készíteni akár egy prémium WordPress sablonnal is, de egy sikeres honlaphoz nagyban hozzájárulnak ezek a fontos és alapvető informatikai ismeretek.

A weboldal tervezésekor már a weboldal célját alapul véve tervezzük meg a honlapot a célközönség igényeinek a figyelembevételével. Megtervezzük a felhasználó útvonalát amelyet bejárhat a weboldalon, megtervezzük a konverziós útvonalat, hogy a honlap minél jobban konverziót érjen el a működése során. A weboldal gondozás részeként elemezzük a látogatók mozgását és optimalizáljuk a weboldalt a minél jobb konverzió eléréséhez.

Érdekel a weboldal készítés?

Vedd fel velem a kapcsolatot e-mailben vagy telefonon!